top of page
A8EBA0EE-61FE-428B-AF11-16B88BE706E3.JPG

Με μια ανάσα, όσα φέρνει το Αιγαίο ...

_Σχοινούσα 2016

Ένας μικρός μπότης (είδος καΐκιού) πριν 8 χρόνια ήταν η αφορμή για να σαλπάρουμε για το μεγάλο μας ταξίδι στις Κυκλάδες ...

"Καράβια που δεν φοβήθηκαν", το εικαστικό πρόγραμμα αναπαλαίωσης παλιών εγκαταλελειμμένων καϊκιών ξεκίνησε στη Σχοινούσα με τον "Μικρό Ηλία". 

Kaiki in Schinousa

Σκοπός του εγχειρήματος, ήταν τα καΐκια αυτά μετά την αναπαλαίωση να μένουν στη στεριά αυτή τη φορά, ως έργο τέχνης.

Φόρος τιμής, στην ελληνική ναυπηγική παράδοση,

στους ναυτικούς & την θάλασσά μας!

_Ηρακλειά 2017

Μετά το πρώτο καΐκι, και καθώς η αγάπη μας μεγάλωνε μας οδήγησε στο απέναντι λιμάνι. Αυτό της Ηρακλείας. Εκεί ο "καπετάν Γιάννης", ένα όμορφο τρεχαντηράκι μας περίμενε να το αναπαλαιώσουμε και να το στολίσουμε στη μπούκα του λιμανιού.

Kaiki in Iraklia
Kaiki in the making

_ Κουφονήσι 2018

Σειρά είχε η "κυρά Σοφία" στο Κουφονήσι, η οποία μετράει 100 χρόνια ζωής και ήταν η ιστορική λάτζα του νησιού. Μαζί με τον καπετάνιο της, καπτα-Κώστα έγινε γέφυρα πολιτισμού , δράσης και προόδου για το μικρό της τόπο, σε χρόνια δύσκόλα που τα καράβια δεν δέναν στα λιμάνια. 

Αναπαλαιώνοντας την - ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση - ήταν σαν να αναβιώνουμε ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου και συνδεθήκαμε μαζί του αφού μείναμε εκεί 6 μήνες.

IMG_3649.jpg

Τα 3 καΐκια είχαν σαν χαρακτηριστικό μότο ζωγραφισμένο το

ALL WE SEE IS THE SEA

και καθώς ήμασταν ένα μήνα πριν τα εγκαίνια ...

7:30 π.μ.

Λιμάνι Κουφονησίου, καφενείο του Νικήτα​. Έπινα καφέ πριν ξεκινήσω να ζωγραφίζω το καΐκι. Εκεί που καθόμασταν μου λέει ένας φίλος: "Γιατί δεν κάνεις ένα μπλουζάκι που να λέει ALL WE SEE IS THE SEA;" κι εγώ του απαντάω: "Ναι! Θα φτιάξω για να τα μοιράσω στους φίλους του νησιού στα εγκαίνια..​."

Αυτό ήταν η αφορμή για να γεννηθεί ένας ολόκληρος κόσμος, στον κόσμο αυτό, τον Κυκλαδίτικο, τον μέγα. 

IMG_8727.JPG
image00013_edited.jpg

Αυτό ήταν η αφορμή για να γεννηθεί ένας ολόκληρος κόσμος, στον κόσμο αυτό, τον Κυκλαδίτικο, τον μέγα. Ο κόσμος μας, ανθίζει όλα αυτά τα χρόνια, κατά την παραμονή μας στα νησιά αυτά, καλοκαίρια & χειμώνες ...

Αγκαλιάζει τον κάθε τόπο, τις παραδόσεις, τις ντοπιολαλιές, τα ήθη & τα έθιμα και κυρίως τους ανθρώπους.

Και καθώς τα καΐκια συνεχίζονταν, ένα κάθε χρόνο, σε Πάρο, Δονούσα, Σπέτσες & Αμοργό ... Kάπως έτσι το ALL WE SEE IS THE SEA από αγάπη και όνειρο έγινε ο μαγικός μας κόσμος.

Kaiki in Paros

... με φράσεις κεντημένες ή ζωγραφισμένες που παραπέμπουν στη ζωή της θάλασσας, σε ναυτικά παραγγέλματα, στο ξόρκισμα του κακού, στις νησιωτικές φιέστες κάνοντας την παράδοση να μοιάζει έτοιμη να ενδυθεί με πιο ελαφριά φουστάνια & να γίνει κομμάτι μας.

Είναι η θάλασσα, Είναι το Αιγαίο, Είναι η Ελλάδα !!!
νυν και αεί ...

Γιατί άλλωστε, έτσι λειτουργεί το Αιγαίο, είναι μια γειτονιά με νησιά & νησόπουλα που τα συνδέουν οι ίδιες παραδόσεις, μουσικές, αξίες & έθιμα ...

Είναι η γειτονιά μας που μας εμπνέει καθημερινά και όσοι ζούμε μέσα σ´αυτή τη δοξάζουμε καθημερινά!

Seaview

*Το πρόγραμμα "Καράβια που δεν φοβήθηκαν" έχει πραγματοποιηθεί σε 7 νησιά.

Τα καΐκια αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε τόπου "ποτισμένα" με μπόλικη Αιγαιοπελαγίτικη αρμύρα. Η Χριστιάννα εμπνέεται από την θάλασσα, τις παραδόσεις του κάθε νησιού, τα διάφορα σύμβολα της ναυτοσύνης και δίνει στο καθένα ένα δικό του χαρακτήρα, πάντα εναρμονισμένο με τον κάθε νησί. Τα καΐκια αυτά, όντας ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ, στέκουν αγέρωχα στο λιμάνι του κάθε νησιού και μας θυμίζουν πως το Αιγαίον είναι εδώ, τώρα & πάντα ...

 

Μόλα όλα & σαλπάρουμε !!!

bottom of page